Hele byens kulturmagasin

Grobowski skiller sig ud fra andre bureauer. Det tør vi godt at sige. I otte år stod vi nemlig bag vores helt eget lokale kulturmagasin, Aarhus Panorama, som vi har udtænkt koncept, design og indhold til.

Aarhus Panorama var et lokalt gratismagasin, der søgte de små og store fortællinger i landets næststørste by. Magasinet indeholdt portrætter af spændende personligheder og reportager fra en lang række interessante steder i Aarhus. Det første magasin udkom i 2013 og blev frem til slutningen af 2021 udgivet hver anden måned i et oplag på 10.000 eksemplarer fordelt på 68 sider.

BEHOV

Et hul i mediemarkedet

Tilbage i 2013 havde Aarhus ikke et kulturmagasin, der gik i dybden med byens kulturmiljø. Der fandtes ikke et medie, der fjernede fokus fra nyhedsstof for i stedet at fokusere på dybdegående portrætter, reportager, fotoserier og baggrundsartikler, som kunne gøre aarhusianerne klogere på, hvad deres by har at tilbyde.

Der var med andre ord et hul i det lokale mediemarked, som med fordel kunne udfyldes til glæde og gavn for alle byens borgere med nysgerrighed og appetit på Aarhus.

HANDLING

Kreativ legeplads med seriøs tilgang

Hos Grobowski havde vi kompetencerne og dedikationen i huset til at forfølge drømmen om at udgive vores helt eget kulturmagasin. Vi skabte vores egen kreative legeplads, hvor vi helt selv kunne sætte retningen for det visuelle udtryk og den redaktionelle linje. Og dermed blev Aarhus Panorama født. Et magasin, hvor der aldrig blev gået på kompromis med hverken det grafiske udtryk, det journalistiske indhold, den visuelle fortælling eller printkvaliteten.

Gennem årene fik vi opbygget en freelanceredaktion af dygtige skribenter og fotografer, mens vi fik skabt et kommercielt fundament bestående af lokale annoncører, der blandt var med til at finansiere tryk og distribution af hele byens gratis kulturmagasin.

UDBYTTE

Stærk interesse fra læsere og annoncører

Aarhus Panorama appellerede til alle i Aarhus med interesse inden for by- og kulturliv. Magasinet blev distribueret mere end 300 steder i byen, så det var lettilgængeligt for aarhusianerne på byens caféer, restauranter, i butikker og hos udvalgte kulturinstitutioner.

Kommercielt blev der indgået samarbejdsaftaler med JP Aarhus og Århus Stiftstidende, som på grund af magasinets indholdsmæssige kvalitet ønskede at genudgive indholdet fra Aarhus Panorama. Magasinet blev finansieret af annoncører som fx Aarhus Teater, Moesgaard Museum, ARoS og Musikhuset. Vi udgav desuden magasintillæg for en række samarbejdspartnere som blandt andre Internet Week Denmark, Aarhus Kommune og Erhverv Aarhus.

Mark

31 år, journalist

Jeg kan rigtig godt lide Aarhus Panorama. Det er som regel nogle gode, anderledes og velskrevne artikler, man finder i magasinet. Det har stor værdi for mig som aarhusianer, at der findes et blad som Aarhus Panorama. Jeg synes, det er et nødvendigt medie for lokalsamfundet. Og så er det en god måde at være opdateret på, hvad der foregår i Aarhus.

Louise

33 år, tegnesprogstolk

Jeg synes, at der ofte er nogle fængende personer på forsiden, som jeg gerne vil læse om. Har jeg lidt ekstra tid, når jeg er på farten, tager jeg et magasin med i tasken, så jeg har noget god læsestof. Aarhus Panorama indeholder nogle velskrevne og spændende artikler indpakket i en lækker papirkvalitet. Og det er imponerende for et gratismagasin.

Maria

20 år, studerende

Hvis jeg støder på Aarhus Panorama, tager jeg det altid med hjem. Der er så meget indhold på nettet i dag, så det er fedt også at have et fysisk medie, man kan slå op i og mærke. Det grafiske udtryk er rigtig fedt. Der er masser af lækre farver, og det er meget moderne. Forsiderne vækker altid min nysgerrighed.

Marianne

50 år, sundhedsplejerske

Jeg læser magasinet hver gang, det udkommer. Jeg finder det ofte på en af byens cafeer. Jeg synes især, det er interessant at læse forsideportrætterne. Jeg føler samtidig, at jeg bliver opdateret på byens liv, når jeg læser magasinet. Jeg synes også, at den grafiske opsætning i magasinet er rigtig flot. Der er virkelig tænkt over det.

Jacob

27 år, psykolog

Jeg synes, Aarhus Panorama er et rigtig godt og informativt magasin. Og så er det underholdende. Man får et godt indblik i, hvad der sker rundt omkring i Aarhus, og man lærer tit nogle andre og anderledes sider af byen at kende. Layoutet er fedt, meget moderne og virkelig stilrent. Det er overraskende imponerende i forhold til, at magasinet er gratis.

Elisabeth

37 år, sygeplejerske

Aarhus Panorama giver mig tit nogle gode idéer til, hvor jeg kan opleve noget i byen. Ofte nogle arrangementer, man ikke hører om andre steder. Det er nogle gode artikler, understøttet af et fedt design. Og så er det lækkert at røre ved. Jeg synes, det er vigtigt, at byen har sådan et magasin – og at det er gratis. Jeg tager i hvert fald altid det nyeste nummer med, når jeg kan komme til det.

Hvad kan vi hjælpe dig med? Book et møde og lad os få en snak – det koster ikke noget. Ring eller skriv til Alexander.

Alexander Loft Birkmose — +45 3135 7250alexander@grobowski.dk