Kunde
Aarhus Sporveje / AarBus

År
2021

Indeholder
Logo og visuel identitet
Strategisk Rådgivning
Tryksager

Aarhus Sporveje bliver til AarBus

Historien om Aarhus Sporveje, oprindeligt Busselskabet Århus Sporveje, går helt tilbage til 1928, hvor selskabet stod for både sporveje og busser. I dag ser bybilledet noget anderledes ud. Det samme gør Aarhus Sporveje, og derfor ønskede selskabet et nyt navn og logo, som passer til de nye tider.

Aarhus Sporveje er ejet af det regionale trafikselskab Midttrafik og varetager al bybuskørsel i Aarhus Kommune. Busselskabet har 184 busser og 544 buschauffører, som muliggør de cirka 100.000 daglige rejser på hverdage. Men siden 1971 har Aarhus Sporveje udelukkende kørt bus, og busselskabet ønskede derfor et tidssvarende navn.

BEHOV

Opgør med misforståelser

Aarhus Sporveje har ikke længere ansvar for driften af byens sporvejesystem, og netop derfor havde selskabet behov for et nyt navn og logo, som kunne tydeliggøre selskabets aktiviteter i dag. Tiden var moden til at sige farvel til ”sporveje” for at understrege, at man er et busselskab, der ikke længere har noget med togdrift at gøre.

HANDLING

Workshop som fundament

Aarhus Sporvejes nye navn blev AarBus. Grobowski står bag selskabets nye navn, logo, visuelle identitet, brevlinje og et brushup til AarBus’ hjemmeside, så den nu afspejler det nye grafiske udtryk. Grobowski faciliterede desuden en workshop, der hjalp selskabet med navneskiftet til AarBus.

UDBYTTE

Nyt navn med klar betydning

Udover at signalere at selskabet kører bus, har man ønsket et navn, der fortsat understreger det tætte tilhørsforhold til Aarhus. Derudover har AarBus fået et navn, som ikke er nødvendigt at forkorte, som selskabets tidligere navn ofte blev. Med det nye navn og den opdaterede visuelle profil har AarBus fået et virksomhedsnavn, der kort og præcist rummer busselskabets identitet – nemlig busdrift i Aarhus.

”På trods af Covid-19 udfordringerne har Grobowski leveret et flot logo og en genkendelig visuel profil, som matcher vores ønsker og vision. Den indledende workshop og idéfase var særdeles god, og vi er rigtig glade for det slutprodukt, vi står med i dag.”

Anja MathiesenKommunikationsmedarbejder, AarBus

Hvad kan vi hjælpe dig med? Book et møde og lad os få en snak – det koster ikke noget. Ring eller skriv til Peder.

Peder van der Schaft — +45 3022 3344peder@grobowski.dk