Skip to main content

Sådan får du succes med video på de sociale medier

Video er blevet en vigtig del af markedsføring på de sociale medier. Før i tiden var de levende billeder primært tiltænkt de traditionelle medier. Men så kom internettet og dernæst YouTube. Nu er video blevet en integreret del af sociale medier som Facebook, Instagram og Snapchat. Og på samme tid et ideelt medie til content marketing. Men hvordan udnytter du bedst video i din markedsføringsstrategi?

Hvis du allerede benytter de sociale medier til markedsføring, er du helt sikkert klar over, hvor vigtig video er blevet. Vi har dog alligevel fundet data frem for at vise, hvilken udvikling video har oplevet de seneste år. Lad os bare sige det sådan: Tallene taler for sig selv.

Video er tydeligvis en af de mere dominerende former for indhold – og på samme tid noget af den content, der bedst fanger og vedholder målgruppen. Men for at være mest effektiv i forhold til produktion og distribuering af video, er der nogle retningslinjer, som er gode at overholde. Det er for eksempel med henblik på længde, format, kvalitet og kanaler. Reglerne varierer nemlig markant i forhold til, om du vil skabe indhold til YouTube, Facebook, Instagram eller Snapchat.

Facebook
Facebook fokuserer mere og mere på at belønne videoindhold i deres algoritme. Du har måske også selv lagt mærke til, hvordan det indhold, der vises i dit nyhedsfeed, har ændret sig. Det sociale medie oplyser selv, at video er et af de mest engagerende medier på hjemmesiden. Hyppigheden af videoopslag, der vises under nyheder, er da også steget markant. Det har motiveret virksomheder til at lægge mere vægt på produktionen af video for at opnå brugernes opmærksomhed.

Algoritmen har ændret sig, og det er derfor også blevet sværere at opnå organisk rækkevidde på dine videoopslag – medmindre du selvfølgelig laver video, der fanger brugernes opmærksomhed. Det kan du blandt andet gøre ved at fokusere på nedenstående:

 • Længden på dine videoer bør højst være 50 sekunder.
 • Du skal fange din målgruppe inden for de første 3 sekunder.
 • Husk undertekster eller andre overskrifter i din video. 85 pct. af videoerne på Facebook ses uden lyd.
 • Noget af det mest populære indhold er humoristiske videoer, videoinfographics, gør-det-selv-tips og produktvideoer.
 • 4:3 er det optimale videoformat, da det tilgodeser både mobil- og webbrugere.
 • Videoer uploadet direkte til Facebook har 10 gange større rækkevidde end, hvis der blot linkes til YouTube.
 • Udnyt Facebook Live-funktionen til at sende spændende videoer i realtid ud til dine følgere.

Livevideo er en af de mest engagerende former for indhold på Facebook i øjeblikket

YouTube
YouTube er ene og alene den største, dedikerede platform til markedsføring derude. På YouTube er det ikke blot muligt at finde musikvideoer og søde katte. Det er også et fantastisk sted at involvere din målgruppe gennem how-to-videoer, der forklarer, hvordan målgruppen bruger dit produkt, behind-the-scenes-videoer eller lignende.

Endnu engang er det over halvdelen af videoerne på YouTube, der ses på mobile enheder. Det er derfor ekstremt vigtigt, at du har mobilbrugeren in mente, når du producerer og redigerer dit indhold. Selvom YouTube på mange måder også er et socialt medie, er det også en videoplatform, der er meget anderledes i forhold til Facebook.

  • Længden på din video bør være mindre end 5 minutter. Ønsker du at bruge mere tid, skal dit indhold være meget fængende.
  • Videoformatet bør være 16:9. Her er der ingen forventning om, at videoen er tilpasset mobilt indhold – og brugerne på YouTube regner med at bruge mere tid på videoerne, end hvis de var på Facebook.
  • Virale videoer på YouTube er i snit 10 gange længere end dem på Facebook.
  • Det bedste tidspunkt at bruge call-to-action i en YouTube video er i gennemsnit efter 30 sekunder.

Et videoformat tiltænkt mobiltelefoner er ikke nødvendigvis den bedste løsning på platforme, hvor de fleste sidder på en computer.

Instagram
Mange forbinder Instagram med madfotos og filtre. Men platformen er ikke kun en fotodelingstjeneste – den har også et kæmpe uudnyttet potentiale inden for video. Et potentiale, som flere og flere virksomheder efterhånden er begyndt at se og tage del i, for at nå ud til de mere end 500 millioner daglige brugere af det sociale medie.

Videoreklamer er især blevet en populær måde at sælge sit produkt igennem. Hvis du betaler for det, har du mulighed for at få vist sin video i Instagrams organiske feed, hvorigennem du kan opnå stor rækkevidde. Og så skiller videoen sig markant ud fra resten af indholdet, som for det meste er stilbilleder.

 • Længden på din Instagram-video bør være omkring 30 sekunder til 1 minut.
 • Udnyt Instagram Stories til at give dine følgere et eksklusivt indblik behind-the-scenes. Lad din video være maksimum 10 sekunder.
 • Det mest brugte format på Instagram er 1:1 – det samme bør din video være. Men filmer du til Instagram Stories, bør det være i portrætformat – altså 18:9.
 • Hashtags kan øge dit engagement med 12 pct.

Snapchat
Snapchat er stedet, hvor du kan være ung med de unge. Platformen bliver mest af alt brugt af en ung målgruppe i alderen 18-34 og har udviklet mange features, som løbende er blevet kopieret af Facebook og Instagram. Endnu engang kan platformen benyttes til at give et eksklusivt kig behind-the-scenes-kig eller sende live fra produktlanceringer eller lignende.

En af de helt store minusser ved at bruge platformen er, at videoerne er midlertidige. På samme tid er et af de helt store plusser dog, at brugerne engagerer sig i dit indhold. De træffer selv valget om at se din video, og de forstyrres ikke af andet støj eller andre opslag, fordi din video fylder hele skærmen.

 • Du kan højst uploade videoer på 1 minut. Men den mest ideelle længde er 10 sekunder.
 • 18:9 formatet er det mest almindelige på Snapchat.
 • Den første snap, som du sender, skal være den mest interessante. Hvis den ikke er interessant, mister du gennemsnitligt 22 % af seerne på de resterende videoer eller ’snaps’.

Markedsføring med videoindhold er en af de bedste måder, du kan skabe opmærksomhed omkring dit brand på. Flere er begyndt at bruge video til at fortælle deres historie, og trenden ser ud til at fortsætte ind i 2018. Video er desuden en nøglekomponent i din content marketing, der er en af de helt store trends inden for markedsføring lige for tiden.

Ovenstående er blot nogle gode råd til lave videoindhold på de sociale medier. Men for at du får succes med video på de sociale medier er det vigtigste, at du prøver dig frem. At du skaber din egen, unikke tilgang til video og skiller dig ud fra konkurrenterne. Se, hvad din målgruppe sætter mest pris på og fortsæt med det. Og hold øje med nye platforme, hvor videoen spiller en rolle.

Vil du vide mere om video, så tag endelig fat på os på 8897 7070 eller hej@grobowski.dk

Ja tak, ring mig op!

  Grobowski åbner kontor i Stockholm