Skip to main content

De 6 bedste programmer til videoredigering

Som vi før har skrevet, så er video blevet en vigtig del af markedsføring. Men som mindre virksomhed kan det være svært at producere kvalitetsindhold. Mange tror endda, at det er umuligt at arbejde med video uden at investere i professionelle videoredigeringsprogrammer. Det er dog langt fra rigtigt, at det behøves at svært eller koste en bondegård at producere video med et professionelt touch. Vi har samlet nogle af de bedste gratis og betalte programmer til videoredigering.


 

1. LIGHTWORKS – TIL KLIPPEREN
Til trods for, at Lightworks er gratis, så er det et effektivt program udviklet af professionelle klippere fra Hollywood. Programmet er blandt andet blevet brugt til at klippe film som Kongens Store Tale, The Wolf of Wall Street og kultklassikeren Pulp Fiction. Lightworks er et relativt avanceret videoredigeringsprogram, og vi anbefaler, at du har arbejdet med video før, hvis du vil udnytte dets fulde potentiale. Værktøjet findes i to versioner: Free og Pro. Gratisversionen er mere en nok til de fleste behov med sine 100+ effekter og filtre. Du kan downloade Lightworks gratis, eller betale 150,00 kr. om måneden for Pro-versionen


 

2. BLENDER – TIL GRAFIKEREN
Blender er et open source-program, der kan benyttes til både videoredigering og 3D animation. Programmet er primært udviklet med animering for øje, men indeholder en masse funktioner til videoredigering – eksempelvis overgange, videohastighed, lag og filtre. Blender er mest af alt rettet mod grafikere. Men hvis du sætter dig ind i programmet, er det et effektivt værktøj til at producere professionelle videoer. En kæmpe fordel ved programmet er, at det er under konstant udvikling og altid indeholder de nyeste features. Du kan downloade Blender helt gratis.


 

3. iMOVIE – TIL AMATØREN
Apple er kendt for at designe brugervenlige produkter, og det er ikke en undtagelse for deres videoredigeringsprogram iMovie. Programmet er let at bruge, og selvom det er gratis, er det et værktøj, der introducerer dig til tonsvis af smarte funktioner, som normalt følger med i de betalte programmer – eksempelvis lyd- og farveredigering. Du kan desuden bruge iMovie til at redigere 4K video. Eneste ulempe er, at det kun kan downloades til MacOS, og at den kreative frihed ikke er særlig stor, da du kun kan tilføje præfabrikerede effekter, som du ikke kan redigere i. Du kan downloade iMovie helt gratis, hvis du har en Mac.


 

4. SHOTCUT – TIL DEN ØVEDE
Shotcut er et fantastisk program til begyndere, men er på samme tid et effektivt værktøj til de øvede. Den helt store fordel ved Shotcut er, at programmet ikke er overklistret med funktioner i dets interface. Funktionerne er i stedet gemt væk i undermenuer. Det er derfor nemt at finde rundt i, i forhold til programmer som Final Cut Pro og Adobe Premiere Pro. Nogle af de bedste funktioner, som Shotcut har, er programmets forskellige video- og lydfiltre og muligheder for at eksportere videoen i flere formater. Du kan downloade Shotcut helt gratis


 

5. FINAL CUT PRO X – TIL DEN AVANCEREDE BRUGER
Final Cut Pro X er udviklet af Apple, og ligesom iMovie er det et brugernemt værktøj, som benytter sig af en magnetisk tidslinje. Det betyder, at det er nemt at trække og slippe videoer på tidslinjen for derefter at klippe dem sammen. På samme tid udvider Final Cut Pro de funktioner, som du kender fra iMovie. Du får eksempelvis flere muligheder for at justere i farver, lyd og effekter. Derudover kan du redigere i de mange effekter, som du tilføjer i dine videoer, i forhold til iMovie, hvor de ofte er præfabrikerede. Det vil sige, at du har mulighed for at skabe et større, kreativt aftryk på dine videoer. Ligesom iMovie er dette program kun udviklet til Mac, og du kan derfor ikke downloade det til Windows. Men hvis du kun arbejder med Mac, så er Final Cut Pro fantastisk til at arbejde på tværs af flere enheder i Apples økosystemer. Du kan downloade Final Cut Pro X for et engangsbeløb på 2.499,00 kr.


 

6. ADOBE PREMIERE PRO – TIL DEN PROFESSIONELLE
Adobe Premiere Pro er et professionelt videoredigeringsprogram, som koster et specifik beløb hver måned. Programmet kan downloades til både Windows og Mac, hvilket er en fordel, hvis du arbejder på flere platforme. På samme tid er det et værktøj spækket med funktioner til at redigere, justere farver og raffinere lyd. Det kan både være en fordel og ulempe med de mange funktioner. Men hvis du har tid og mulighed for at sætte dig ind i dem, så er Adobe Premiere Pro et effektivt værktøj, som fungerer på kryds og tværs med Adobe’s andre programmer som Adobe After Effects, InDesign og Photoshop. Eneste ulempe er, at det koster et månedligt beløb at bruge programmet. Du kan downloade og benytte Premiere Pro for 186,25 kr. om måneden.


 

 

Grobowski Showreel

Grobowski Uncut på 1 minut og 27 sekunder. Tjek den ud her ?Kan du gætte hvilken Netflix-serie vi har ladet os inspirere af, er der et ekstra point i posen ??

Slået op af GROBOWSKI i Onsdag den 9. maj 2018


Hos Grobowski benytter vi selv Adobe Premiere Pro og Adobe After Effects til at producere professionelle videoer for vores kunder og os selv. Ovenfor kan du se en af de mange videoer vi har produceret. Kan du gætte den amerikanske Netflix-serie, vi har hentet inspiration fra? (Hint: Serien finder sted i 1980’erne)

Ja tak, ring mig op!

    Grobowski åbner kontor i Stockholm