Skip to main content

Når data taler for sig selv: Derfor skal du bruge videomarkedsføring som vækstmotor

Videoer og animation har været med til at forme landskabet for online markedsføring. Fra at øge forbrugernes forståelse af produkter over at fremme engagerende brandfortællinger til at skabe profit. Vi dykker ned i de forskellige facetter, der gør video og animation til en dynamisk og effektiv markedsføringsstrategi for alle virksomheder.

Videomarkedsføring er blevet et centralt element i mange virksomheders markedsføringsstrategi. En undersøgelse fra 2023 foretaget af Wyzowl med 528 respondenter viser, at 91% af de adspurgte virksomheder bruger video som et redskab i deres markedsføring, og udviklingen går kun frem. Blandt virksomhederne i undersøgelsen har der været en stigning i brugen af videomarkedsføring på knap 50% over de seneste syv år, og det understreger virksomhedernes hastige tilpasning til videobaseret indhold i deres markedsføringsstrategi.

Derfor er videomarkedsføring effektivt

Videomarkedsførings stigende popularitet spejler videoers betydelige indflydelse på forretningsresultater og kundeengagement. 92% af virksomhederne i undersøgelsen har haft et positivt afkast på deres investering i videomarkedsføring, som netop understreger videomarkedsføringens økonomiske gevinster.

96% af virksomhederne i undersøgelsen bekræfter, at video og animation forbedrer deres kunders forståelse af produkter og services. Videoer kan nemlig bryde komplekse koncepter ned i enkle og fordøjelige bidder, hvilket gør det lettere for kunder at forstå og værdsætte værdien af et produkt eller en service. Det er især vigtigt i en verden, hvor forbrugere ofte bliver oversvømmet med information og har begrænset tid til at fordybe sig i detaljerne.

Video og animation hjælper med at skabe en mere engagerende oplevelse, der er nemmere at huske. Det giver virksomheder en oplagt mulighed for effektiv storytelling af deres budskaber, som kan resultere i en dybere følelsesmæssig forbindelse og en stærkere overtalelseseffekt, der øger sandsynligheden for købsbeslutninger.

92%

har haft et positivt afkast på deres investering i videomarkedsføring

The State of Video Marketing 2023, Wyzowl

Forbrugernes respons på videomarkedsføring

Forbrugernes engagement i videoindhold er en central indikator for værdien af videoer i markedsføringssammenhæng. 96% af forbrugerne angiver, at de har set forklarende videoer for at lære mere om et produkt eller en service. Det understreger videoens rolle som en effektiv informationskilde. Videoer kan demonstrere funktioner, forklare komplekse koncepter og vise brugsscenarier på en simpel måde, hvilket giver forbrugerne en dybere indsigt og forståelse.

Desuden udtaler 89% af forbrugerne i undersøgelsen, at de er blevet påvirket til at foretage et køb efter at have set en video. Overtalelseseffekten kan skyldes videoens evne til at appellere til følelser, som kan styrke forbrugernes tillid til et brand og på den måde tilskynde til købsbeslutninger. Det gør video til et effektivt værktøj for virksomheder, når de skal formidle information, styrke deres brandidentitet og påvirke forbrugernes købsbeslutninger.

89%

er blevet påvirket til at foretage et køb efter at have set en video

The State of Video Marketing 2023, Wyzowl

Fremtidsperspektiver for videomarkedsføring

Fremtiden for videomarkedsføring er præget af optimisme med forventninger om fortsat vækst. 70% af de virksomheder, som endnu ikke har integreret video i deres markedsføringsstrategi, planlægger at implementere video i deres markedsføring. Det underbygger en bred anerkendelse af videoers potentiale og relevans, og det fremhæver en opfattelse af video som en nødvendighed snarere end blot en valgmulighed i markedsføring.

Størstedelen af de adspurgte virksomheder, der allerede anvender videomarkedsføring, planlægger at bibeholde eller øge deres budgetter til video. Det vidner om en tilfredshed med videoers performance og en forventning om fortsatte fordele. Tilfredsheden kan tilskrives de målbare resultater, som videoindhold leverer, som for eksempel øget webtrafik, forbedret engagement og højere konverteringsrater. Virksomhederne i undersøgelsen ser tydeligvis en direkte forbindelse mellem investeringen i video og en vækst i deres bundlinje.

Den forventede vækst i videomarkedsføring vil sandsynligvis føre til yderligere udvikling af nye former for videoindhold som interaktive videoer, augmented reality eller øget personalisering ved hjælp af kunstig intelligens.

Øget efterspørgsel for video hos forbrugerne

Forbrugernes stigende efterspørgsel efter videoindhold er markant med 91% af forbrugerne, som udtrykker et ønske om at se flere online videoer fra virksomheder. Nutidens forbrugere er ofte travle, og de søger derfor hurtige måder at indhente information på, og her er video et effektivt redskab.

For virksomheder repræsenterer efterspørgslen en unik mulighed for at etablere en stærkere forbindelse med deres kundegruppe. Videoer er engagerende indhold, som målgruppen blandt andet er mere tilbøjelig til at dele med deres netværk. Forbrugernes efterspørgsel efter videoindhold giver dermed virksomheder en oplagt mulighed for at forbedre deres markedsføringsstrategi, hvor de ved hjælp af video kan opbygge en endnu stærkere forbindelse med deres målgrupper.

91%

bruger video i deres markedsføring

The State of Video Marketing 2023, Wyzowl

Lad os udnytte videomarkedsføringens fulde potentiale for jer

Med den store vækst i videomarkedsføring og den tydelige indvirkning på både forretningsresultater og kundeengagement, bør video og animationer være et essentielt værktøj i enhver markedsføringsstrategi.

Hos Grobowski er vi klar til at hjælpe din virksomhed med at udnytte potentialet i videomarkedsføring fuldt ud. Vi tilbyder skræddersyede løsninger inden for video- og animationsfilmproduktion, der er designet til at matche dit brands unikke behov og mål. Vi har ekspertise i at bringe din virksomheds budskaber til live i videoer og animationer, så de fanger og fastholder din målgruppes opmærksomhed.

Hver virksomhed er unik, og derfor arbejder vi tæt sammen med dig for at skabe indhold, der ikke bare informerer, men inspirerer og motiverer din kundegruppe til handling. Uanset om du ønsker at forbedre dine kunders forståelse af dine produkter, øge brandbevidsthed eller drive salg, er vi hos Grobowski en professionel samarbejdspartner. Kontakt os allerede i dag, og lad os sammen skabe en videostrategi, så I kan forvandle vision til virkelighed – en video ad gangen.

Lad os give nogle eksempler på, hvor vi har skabt gode resultater med video og animationer

Ja tak, ring mig op!

    Outdoor marketing: Sådan opnår du succesfuld markedsføring i byrummet